Sunt deșteaptă și în costum de baie

sdr_HDRB

Asistam de curând la o discuție între două prietene care spuneau că nu își pot pune poze în costum de baie pe social media deoarece în Romania încă ești judecat (și chiar nu ești luat în serios și considerat credibil) dacă ai astfel de poze pe internet.

Absurditatea asta încă mai este valabilă în 2019 și merge mână în mână cu ideea ca femeile frumoase nu au timp să fie deștepte. Încă există femei care își înăbușă feminitatea, darurile pe care le-au primit de la Univers, pentru că, vezi Doamne, distrag atenția de la “deșteptăciune”.

Conformismul nu este deloc pe gustul meu și dupa 7 ani de lucrat în mediu office cu restricțiile de rigoare și atenția la detalii de genul “să nu îmi pun poze prea sexy pe internet să nu îmi afecteze imaginea” sau “să nu fie rochia prea strâmtă sau fusta prea scurtă” am obosit.

Eu nu sunt așa.

Întotdeauna am avut vorbele părinților mei în cap, foarte bine intenționați de altfel, care îmi spuneau că a avea un tatuaj la vedere este un risc pentru că nu te ia lumea în serios la interviuri. Astfel a ajuns să mi se pară un tatuaj pe mana la vedere, gestul suprem de libertate. Oamenii aceştia mi se păreau extrem de liberi. Liberi și puternici, pentru că puteau să trăiască într-o lume care te judecă pentru un lucru atât de banal, ei trăiau bine merci cu tatuaj la vedere, fără să fie îngrijorați că “nu o să fie luaţi în serios la interviuri” sau că cineva le va refuza o șansă din cauza asta.

A devenit un scop în sine pentru mine să îmi găsesc o ocupație care nu presupune limite, unde pot să fiu eu fără să îmi fie teamă că “o să imi afecteze imaginea”.

Care imagine? Imaginea o inventez eu!

Ce are dacă decid ca imaginea mea vreau să fie “sfătuitoarea în chiloți” sau în costum de baie.

Cred ca deșteptăciunea, priceperea, experiența mea de viaţă, rămân valabile și când mă dezbrac în fundul gol. Nu le dau jos odată cu hainele și sigur nu o să mă întorc vreodată la o profesie care presupune reguli.

Regulie sunt inventate de oameni. Până și Dumnezeu se amuză copios de anumite stupidități pe care le inventează oamenii.

Dacă îmi amintesc eu bine, noi toți am fost creați în fundul gol și era frumos, nu aveam reguli și ne plimbam liberi cu pielea la vedere.

Nu spun ca voi începe să mă dezbrac de acum de haine ca să demonstrez ceva. Dar libertatea pe care mi-am creat-o m-a cocoțat pe un piedestal luxos de pe care pot să spun pas limitărilor și limitaților care m-ar judeca pentru astfel de lucruri mărunte.

O noua membra a senatului din Arizona, Kyrsten Sinema este bisexuala si foarte sexy. Nu aș fi aflat de ea dacă nu exploda presa pentru că la o ceremonie importantă a purtat haine mulate și ruj roșu. M-a încântat deosebit apariția ei, este poate una dintre cele mai feminine prezențe din politică și pe lângă faptul că este curajoasă, este și foarte deșteaptă.

b7cca852-affc-4a88-966e-74c25c8f4eb7-GettyImages-1076821672

Vine cu două arme: deșteptăciune și frumusețe! Ha! Ty to fight with that.

Astăzi consider că totul ține de propria abordare și propriile credințe bine înrădăcinate. Dacă tu crezi că vei fi judecat pentru haine, nu vei fi capabil să le porți în mod asumat și vei crea situații în care chiar vei fi judecat, eventual chiar taxat pentru ele.

Dar mai există și oameni curajosi, de genul Senatoarei Sinema, care schimbă lumea.  Asumându-și riscurile, schimbă percepții, credințe și demontează o prostie inventata de oamenii mici. Nu ești mai deștept dacă ai deux-pieces și îți înăbuși feminitatea.

Ce ziceți? Am scris acest articol de la piscină, în costum de baie sau de la birou înfofolită într-un costum de ski?

IMG_20190409_220422_752

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s