M-am mutat într-o poveste <3

 

BeautyPlus_20191005220238446_save

M-am mutat într-o poveste pe care mi-am creat-o singură.

De doi ani, nu mai am niciun plan cu viaţa mea, pentru că până când am decis să iau o decizie radicală şi să mă las în voia visurilor, aveam în fiecare an planuri şi aşteptam mereu să pice de undeva din cer. La finalul fiecărui an, speram că cel care vine va fi „anul meu” dar nu făceam absolut nimic diferit şi evident, nici rezultatele mele nu erau foarte diferite.

Stau acum la un ceai în Toscana şi mă felicit încă odată de primi paşi făcuţi. Mie nu mi se pare ceva extraordinar ce am făcut, nu mi se pare nici că ce am făcut eu nu poate face oricine altcineva. Pentru mine „sunt prea bătrân”, „nu pot face nimic până nu termină copiii şcoala”, „am familie, pentru mine este mai dificil” sunt doar scuze şi umbrele confortabile sub care să îţi ascunzi fricile şi lipsa de curaj să încerci cu adevărat să atingi visurile tale. În realitate, când dorinţa este suficienţă, resursele vin pe parcurs, pentru că îţi dai voie să faci primul pas şi să te întrebi un lucru simplu:

Da, dar oare cum ar fi dacă?

Această întrebare pe mine m-a bântuit 2 ani şi când am luat decizia să plec după visurile mele, era o situaţie pentru mine de acum sau niciodată, totul sau nimic. Nu m-am întrebat niciodată alţii de ce pot şi eu nu. Este vorba de a avea încredere în darurile pe care Universul le-a sădit în noi, aşa că m-am lăsat inspirată şi m-am uitat ce au făcut alţii care făceau ce visam eu şi am încercat să fac şi eu. Mi-am asumat şi îmi asum în orice clipă toate rezultatele, indiferent de natura lor.

Nu m-am îndoit niciodată de capacităţile mele să fac fac situaţiilor ivite şi am avut mereu încredere că am alături cei mai buni parteneri, resursele mele, pe Dumnezeu şi îngerii pe care mi i-a dat.

Pare că sunt singură, dar nu fac totul singură.

burst

Un singur lucru contează când vrei să îţi schimbi viaţa radical – să fie timpul potrivit.

Când ştii că este timpul potrivit? Când îţi dai seama că orice ai pierde nu se compară cu suferinţa pe care ţi-o provoacă faptul că nu îţi urmăreşti visurile tale. Indiferent care ar fi acele visuri.

Simți că totul te sufocă, simţi că pierzi totul dacă nu iei o decizie acum, cel puțin aşa a fost pentru mine. Această sufocare şi-a găsit eliberarea când am luat o decizie.

Sunt multe situații care ne sufocă, o relație nepotrivită, un job, un loc, anumiți oameni.

Am tot auzit de oameni care au luat decizii sfătuiți de alții – psihologi, guru, ghizi etc. însă în aceste decizii au ceilalți controlul, iar ei nu vor ști niciodată adevărurile inimii tale. Toți ceilalți sunt doar pentru orientare, dar în final, numai inima ta știe adevărul.

Când nu eram pregătită și mă lăsam condusă de frici, când auzeam pe cineva spunând că viața se schimbă în acord cu simțămintele noastre îmi dădeam ochii peste cap, pentru că schimbările nu veneau în ritmul dorit de mine, fix așa cum îmi doream eu şi eram şi foarte ataşată de rezultat.

Nu spune nimeni să pui în joc toată viaţa ta pentru o încercare, dar eu spun că dacă ceva ne face inima să bată mai tare la simplul gând, atunci pentru acel lucru trebuie să depunem efort.

Momentul potrivit nu vine niciodată dacă ne consolăm amar cu scuze şi pretexte, nu vine nici când stăm tolăniţi la televizor şi criticăm ce vedem, nu vine nici când dăm like-uri pe Instagram, nici când ne comparăm vieţile cu ale altora, nici când ne consideram mai slabi sau mai buni.

Momentul potrivit vine după ce tot timpul nostru liber îl dedicăm investirii în propria persoană pentru a ne transforma, a ne ajuta să fim înzestraţi cu ce avem nevoie pentru a primi ce ne dorim de la viaţă.

Vrei un partener de viaţă? Minunat, dar eşti tu pregătit cu adevărat să îl primeşti? Eşti varianta ta cea mai bună posibilă sau te-ai delăsat pentru că „oricum nu te vede nimeni”?

Îţi doreşti să atragi un partener de calitate cu care să construieşti o relaţie frumoasă, dar între timp îţi pierzi energia şi resursele pe care le poţi investi în tine cu oameni care nu sunt ce îţi doreşti dar „umplu un gol”?

Citisem un citat care mi se pare genial „You are who you fuck”. Dacă cineva nu se ridică la nivelul aşteptărilor tale, şi nu vezi persoana respectivă capabilă să intre în inima ta, de ce are onoarea de a intra în alte locuri?

Îţi doreşti să pleci într-o vacanţă exotică? Superb vis, dar te-ai apucat să pui bani deoparte? Ţi-ai făcut un panou cu imaginile locurilor pe care vrei să le vizitezi pentru a atrage această experienţă în viaţa ta? Dai banii pe lucruri inutile sau chiar nocive cum ar fi ţigările, mâncarea nesănătoasă, o fustă de firmă de care efectiv nu ai nevoie, în timp ce te ascunzi sub expresii „vai, dar ce scumpe sunt biletele de avion pentru Asia!”

Aud de multe ori oameni care spun tare că îşi doresc ceva, dar acţiunile lor contrazic total ceea ce spun că îşi doresc.

De ce?

Pentru că nu este timpul potrivit.

Pentru că mai au de învăţat lecţii.

Pentru că mai au de suferit din experienţe dureroase.

Pentru că mai au de plătit karme.

Pentru că în realitate, nu işi doresc suficient.

Schimbarea este la o decizie radicală distanţă. Iar decizia radicală vine când am ajuns la fundul răbdarii cu propria inconsistenţă.

Nimeni nu vine să ne tragă de păr în sus ca să ne fie mai bine, poate vor încerca unii oameni, dar nu vom avea disponibilitate să ascultăm.

Decizia radicală vine din sufletul nostru. Noi decidem într-o zi – „Auzi ştii ceva? Vreau să fiu fericit!” şi părăsim ceea ce ne face să simţim altceva decât ce ne dorim.

Nefericirea este o alegere, suferinţa la fel… fericirea de asemenea este o alegere, voinţa este o alegere şi spun asta după ce am le-am testat pe toate pe pielea mea.

Eram acum câţiva ani la un curs de îngeri şi facilitatoarea Delia Mureşan spunea că dacă nu iei o decizie radicală, Universul nu vede hotărârea şi determinarea ta, deci nu vei primi nici rezultatele dorite. Nu poţi să bagi doar vărful degetului în apă ca să o testezi, trebuie să te arunci cu totul, cu încredere şi credinţă. Mi se părea absurd, ridicol, imposibil şi foarte riscant ce propunea ea atunci. Însă atunci când am fost pregătită, mi-am dat seama cât de multă dreptate avea.

Viaţa mea a fost la fel.

LRM_EXPORT_25477087299756_20191006_203452216 (1)

Însă aveam să descopăr pe cont propriul un element la fel de importan – Detaşarea de rezultat. Adevărul este că mintea noastră este foarte limitată. noi spunem că vrem ceva dar poate viaţa are rezervat pentru noi acel ceva îmbunătăţit.

Aşa că am învăţat să  îmi pun o dorinţă, să mă arunc cu totul în ea, să am încredere în ghidarea divină, dar în acelaşi timp să mă detaşez şi de rezultat, cu credinţa că ce este mai bine pentru mine va apărea dar şi că am resursele necesare să mă descurc la faţa locului.

De ce scriu aceste rânduri? Ca să te pun pe gânduri, să îţi reamintesc să îţi priveşti în faţă fricile, credinţele limitative şi să devii mai puternic, să îţi încerci norocul indiferent de ele, să te cocoţi pe ele şi să le cucereşti. Apoi să iei o decizie radicală spre visurile tale, sau măcar baby steps in fiecare zi. Dar, pentru numele lui Dumnezeu, să faci odată ceva!!

Ne apropiem de finalul anului, spre deosebire de anii trecuti nu mai am planuri, dar am visuri şi câţiva paşi pe care vreau să îi fac înspre realizarea lor.

Dacă vrei să pornim în această călătore împreună, eu şi Andreea – inspiraţia mea şi cea mai puternică femeie pe care o cunosc şi care m-a luat de mână acum câţiva ani – organizăm un Workshop special dedicat acestei misiuni.

Să renunţăm la frici, la credinţele ce ne pun piedică, la ce ne limitează şi să sădim seminţele pentru ca anul viitor şi toţi ceilalţi care vor veni să fie cu adevărat anii noştri.

Pe 8 Noiembrie, acasă la Copac ne întâlnim să creăm spaţiu pentru şi mai multă magie în viaţa noastră.

LRM_EXPORT_25241770270625_20191006_203056899

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s