Pentru că merităm mai mult…

Ana -Web (32)

Am văzut acum ceva timp un videoclip cu Chrissy Teigen în care soțul ei îi dădea un colier jos după o petrecere, ea fiind prea leneșă, amețită și obosită să facă asta. Comentariile erau majoritar admirative și toate fetele se minunau ce soț extraordinar are ea și ce frumos are el grijă de ea, era plin de comentarii de genul #relationshipgoals

Nefiind deloc impresionată de comentarii, Crissy a replicat a doua zi că nu este absolut nimic spectaculos ce a făcut soțul ei, ba dimpotriva este normalitate. Asta este datoria soțului să își susțină soția, să o ajute, să aibă grijă de ea.

Și are perfectă dreptate.

Gesturile de afecțiune și grijă au devenit spectaculoase și sunt făcute atât de rar, pentru că sunt încă persoane care acceptă prea puțin, se mulțumesc cu “suficient”, se conformează de dragul societății sau de “gura lumii” în situații insuficiente.

Ei bine, această atitudine este anormală de fapt.

Dacă un bărbat nu te susține în toate nebuniile tale, nu are grijă de tine și nu te iubeste până la cer și înapoi, ce mai caută alături de tine? Pentru că ştim bine că tu ești dispusă să faci totul pentru el.

Există bărbați care fac prea puțin și primesc un Univers întreg în schimb, pentru că femeile acceptă acest lucru. Cer puțin și primesc puțin, ele dându-se peste cap pentru acest puțin.

De ce? Pentru că există credința că nu merită mai mult sau că “nu sunt suficiente”, le este frică de singurătate sau aşa au învăţat iubirea de la părinţi la rândul lor, nu au curaj să stea ceva timp singure să se descopere cu adevărat.

În realitate, dacă ne schimbăm credințele și investim în cunoașterea de sine, realizăm că am fost, suntem și vom fi mereu insuficiente pentru persoanele greșite, însă alaturi de persoana potrivită simțim și ni se dovedește că merităm tot ce este mai bun pe lume.

Este o alegere.

Tu te trezești într-o dimineață și spui: “Băi, ia gata cu bâlciul ăsta!” şi îţi depui eforturile în cunoaşterea, înţelegerea şi dezvoltarea propriei persoane, nu în schimbarea părerii unui om care te priveşte ca fiind “insuficient”.

Merităm exact ca și Crissy un soț care atunci când suntem obosite să ne dea diamantele jos, să ne susțină și să fie mândri de noi indiferent de ce alegem noi să facem.

Dar acest sentiment că merităm și această credință fermă se învață în timp.

Da, bărbații îndrăgostiți cu adevărat fac orice pentru femeia visurilor lor.

Am cunoscut pe la 18 ani un bărbat care era foarte bogat în momentul acela, însă pe vremea când a cunoscut-o pe soţia sa nu, şi mi-a spus aşa: “Eram atât de fascinat de ea, că eram dispus să mănânc cartofi o săptămână întreagă ca în weekend să am bani să o scot în oraș”. Ei, după ce acest om mi-a format o viziune despre cum se poartă un bărbat fascinat, cum să le sfătuiesc eu pe fetele mele că este ok să facă 50/50 o apă plată?

Când cunosc bărbați care și-au luat bilet de avion să mă vadă câteva ore, ce părere să am despre cineva care propune să ne vedem “la mijloc”?

Când cunosc bărbaţi care mulţumesc în fiecare zi universului pentru femeia minunată ce le-a dat-o, cum să reacţionez când mă sună prietenele mele să îmi prezinte variantele celor care se împiedică de scuze, pretexte şi lene?

Cunosc bărbaţi răbdători, susţinători şi determinaţi când sunt mobilizaţi de iubire adevărată.

Când se porneşte o relaţie din magicul “hai să vedem ce iese”, vă spun eu ce o să iasă – un mare bullshit – în acest #haisăvedemceiese nu există pasiune, nu există determinare, nu există efort, nu există dorinţă, nu există asumare. E doar o pierdere de vreme şi atât.

Bărbații îndrăgostiţi fac eforturi reale, vorbele le sunt susținute de fapte.

Îmi povestea de curând o prietenă căsătorită cu un prinţ, că acesta când a cunoscut-o a stat după fundul ei superb să îşi revină dintr-o traumă câteva luni şi îi plătea şedinţele la psiholog ca să îşi revină.

În cartea mea (ce se va republica curând) am prezentat două cazuri de bărbaţi susţinători – unul care a învăţat ce înseamnă depresia pentru a-şi susţine şi ajuta partenera şi altul care şi-a înăbuşit durerea pentru a o ajuta pe partenera sa să îşi revină după trauma pierderii unui copil.

Bărbaţii îndrăgostiţi sunt acolo mereu, la bine… dar mai ales la greu pentru că au coaie!

Pot să scriu o altă carte doar despre ce fac bărbații Real inamorați, pentru că i-am studiat, cunoscut şi ştiu că există, dar mi-a ieşit articolul acesta doar pentru că voiam să scriu un status pe Instagram.

Cert este că ne apropiem de finalul anului și pentru că articolul meu “Nu ştiu să iubesc pe cineva care nu mă iubeşte” a fost cel mai citit anul acesta, întreb pe toată lumea:

Voi ce decizii radicale luați astăzi?

Cu iubire,

Ana

Photo – Anca Ivanov

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s