“Este genul tău de suferință”

“Este genul tău de suferință”

De când m-am mutat cu noii mei colegi de casă, Luca şi Devan, am parte de mult mai multe discuții despre iubire şi suflet decât de obicei, toți suntem single, dar cu inima deschisă pentru o relație… “acea relație”.

De aceea, punem sub lupă orice persoană nouă apare şi o disecăm :))

“De ce am atras-o?” “De ce ar putea sa fie the one?” “De ce nu?” Şi tot aşa. Problema apare când cineva ne atrage foarte tare, dar ştim din start că nu e “ce ne trebuie”. Iar la toți aceşti oameni, Luca spune mereu: “Este genul tău de suferință!” (Apropo este Theta Healer Therapist, o găseşti aici dacă vrei o şedinţă privată)

Ce înseamnă mai precis acest lucru? Este clar că nu toți avem acest noroc să atragem “persoana potrivită” atunci când vrem. În cartea mea “Secretele relațiilor care dăinuie – De ce ne atragem & De ce rămânem împreună?” am dezvoltat mai pe larg care sunt motivele pentru care “ne atragem” persoana potrivită pentru noi. Însă ce ne face să atragem “genul nostru de suferință”?

Problemele nerezolvate evident.

Universul va testa întotdeauna prin persoanele pe care le atragem nivelul la care suntem şi unde mai avem de lucrat.

Poate:

* pentru noi este normalitate să ne simțim atraşi de dramă, ne place să fie incitant, problematic, ne place incertitudinea, este mai palpitant deoarece “prea mult bine ne-ar plictisi”. Sigur că sună stupid la prima vedere, dar dacă te analizezi sincer şi îți urmăreşti patternul, descoperi cumva că atragi mereu aceeaşi dramă? De ce oare? Este cumva “genul tău de suferință?”

* suntem învățați că trebuie să muncim pentru iubire, aşa ne-a fost prezentată iubirea de către părinți şi dacă trebuia să depunem efort sau să ne dovedim “merituozitea” ca să fim iubiți, acum vom face tumbe şi ne vom transforma în circari să impresionăm partenerul. Cu cât ne va fi mai greu, cu atât va fi mai atractiv pentru noi şi ne vom da peste cap să forțăm lucruri care se vede cu ochiul liber că nu sunt pentru noi. Vom neglija semne, vom închide ochii la multe situații şi vom căuta scuze să nu recunoaştem realitatea decât atunci când doare prea tare. Aşadar, cum ai învăţat iubirea când erai mic? Ce trebuia să faci ca să primeşti iubire?

* considerăm că nu merităm o relație frumoasă, sau că nu există. Poate exemplu nostru în familie nu a fost foarte fericit, poate exemplele din jurul nostru sunt majoritar negative şi considerăm relațiile sănătoase un mit, excepții.

* nu ne conştientizăm valoarea şi ne mulțumim cu puțin, nu înțelegem de ce am merita o relație frumoasă, ce avem noi de oferit?

* poate ne este frică de intimitate, de o conexiune reală, de a ne deschide cu adevărat sufletul în fața unei alte persoane şi vom atrage “genul nostru de suferință”, persoane reci, indiferente, persoane ce ne țin în incertitudine, pe bară, în aşteptare, pentru a ne scuti de a ne deschide real şi a ne menţine “în siguranță”, totul în timp ce nu suntem cu adevărat fericiți.

Evident “tipul nostru de suferinţă” se poate manifesta în toate domeniile vieţii noastre, nu doar în iubire, trebuie doar să vedem ce domeniu nu este cum ne dorim, în ce bulă ne învârtim şi ce măsuri putem să luăm.

Indiferent de ce am încercat să provocăm prin atragerea “tipului nostru de suferinţă” oricând putem lua decizia să “schimbăm începutul”, să construim lucruri pe baza unei fundaţii sănătoase.

Dacă vrei să lucrăm împreună, te aştept cu drag în Maratonul Încrederii în sine.

7 Zile pe WhatsApp pline de exerciţii, meditaţii şi dezvoltare personală pentru ca tu să îşi construieşti o bază sănătoasă pe care să atragi ce vrei tu cu adevărat să experimentezi. Începem pe 12 Octombrie şi până pe 4 ai preţ promoţional.

Hai şi tu!

Mai multe detalii aici.

Cu iubire,

Ana

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s