Un mic sfârşit de lume…

Când conştientizam sfârşitul definitiv al viitorului cu fiecare bărbat în care te-am căutat, de fiecare dată mi se părea că traiesc un mic sfârşit de lume personal… şi nu pentru că simțeam că s-a terminat lumea mea cu El, oricare ar fi fost El, dar pentru că de fiecare dată realizam cât sunt de departe de transformarea visului în realitate.” (Book – I wanted to die, but I changed my mind).

Finalul unei relaţii este dureros mai ales pentru că descoperi, încă odată, cât de departe eşti de împlinirea visului, relaţia dorită, povestea imaginată şi nu neapărat pentru că “pierzi” o persoană pe care o iubeşti, de cele mai multe ori ştiind în sinea ta că ea nu este, de fapt, persoana potrivită pentru tine.

În fond, indiferent de câte lecţii mai avem de învăţat, cât de multe probleme recunoaştem că mai avem de rezolvat, ne dorim să experimentăm viaţa în comuniune, în parteneriat. Lucrurile sunt mai bogate şi mai pline de savoare când sentimentele sunt împărţite, sunt văzute din două perspective şi mai ales ştii că alături de tine este cineva căruia îi pasă real ce simti, ce te doare, care vede până în străfundurile inimii tale şi te iubeşte şi acceptă oricum.

De aceea, foarte mulţi care au relaţii disfuncţionale le preferă, în locul singurătăţii. Singurătatea / Solitudinea este pentru oameni puternici. Trebuie să ai o anumită construcţie şi o bază din piese indestructibile să ai o reuşită de care eşti mândru şi când te întorci acasă să nu ai cu cine să o împarţi.

De asemenea, trebuie să ai resursele să te reconstruieşti singur când ai o dezamăgire, o supărare şi nu este nimeni căruia să îi pese suficient şi care să nu-ţi spună minciuna clasică “o să fie bine” (nimeni nu ştie cum o să fie) însă să îţi ofere umărul şi să îţi dea voie să te reîncarci într-o îmbrăţişare.

Şi… este deosebit de greu când eşti departe de casă şi eşti înconjurat de prieteni de conjunctură, unde oamenilor nu le pasă neapărat de tine, dar situaţia face să vă petreceţi o parte din viaţă împărţind anumite experienţe şi locuri. Pentru cei ce simt – totul sau nimic, jumătăţile nu sunt satisfăcătoare, clar nu este uşor să fii departe de oameni care te iubesc real.

Fiecare dintre noi caută conectarea cu alţi semeni şi cu Universul mai extins. Nu putem să experimentăm viaţa în plenitudinea ei decât dacă avem o relaţie strânsă cu o altă fiinţă umană şi, dincolo de acest lucru, un sentiment de conectare cu lumea care ne înconjoară.” – Harville Hedlndrix Ph. D. – Ghetting the love you want.

Aşadar, nu e sănătos nici să pui pălăria în cui şi să spui “Gata, renunţ la iubire!” nici să cauţi disperat iubirea peste tot – în fiecare ieşire, în fiecare privire, în fiecare oportunitate.

“Dar… care este soluţia” mă vei întreba plin de nervi, ştiu cum e şi eu am întrebat la fel.

Atragerea partenerului potrivit depinde de noi doar în măsura în care cu cât învestim mai mult în noi, cu atât acel timp potrivit este mai aproape şi varianta noastră pe care o aducem în relaţie este mai pregătită şi mai capabilă să se deschidă real într-un parteneriat, să se triggăruiască mai puţin, să facă faţă neînţelegerilor mai uşor. Pentru că aşa cum am prezentat şi în cartea mea “Secretele relaţiilor care dăinuie – De ce ne atragem & De ce rămânem împreună?” parteneriatul nu este mereu roz, viaţa aduce tot felul de provocări şi în funcţie de cât de bine ne facem temele suntem mai echipaţi să le facem faţă, să trecem peste ele în susţinere şi de mână.

Nu pot să-ţi promit că timpul tău potrivit o să vină curând, însă certitudinea pe care vreau să ţi-o reamintesc este că da, cu cât lucrezi mai mult şi investeşti în tine cu atât oamenii pe care îi atragi te reflectă mai mult, cu atât aceştia sunt capabili să iţi oglindească frumuseţea sufletului mai mult. Pentru că ceea ce eşti – atragi şi învestiţia în tine, se recompensează în oamenii care îşi fac loc lângă tine.

Sunt oameni care reflectă frumuseţea ta, sunt oameni care reflectă rănile tale ce ţipă să le bagi în seamă, sunt oameni ce reflectă părţile tale mai puţin frumoase pe care mai ai de lucrat.

Şi da, este groaznic de enervant, m-am surprins de sute de ori nervoasă ţipând la Univers că m-am săturat de muncă, vreau să mă mai şi bucur de viaţă, să iau o pauză de la atâta “evoluat” însă, în realitate viaţa în sine este un permanent proces de evoluţie. Chiar şi faptul că am zâmbit unei persoane în loc să ne enervăm că ne-a luat locul în metrou este o lecţie, un mic pas în evoluţia noastră, că alegem să ne bucurăm de ploaie, în loc să ne văităm şi aşa mai departe.  

Aşadar, investeşte în tine permanent, indiferent că eşti într-un parteneriat sau nu. Transformările tale interne se reflectă mereu în oamenii din jurul tău.

* Scrie pe o hârţie cine eşti tu şi ce doreşti cu adevărat de la viaţă

* Ce ai învăţat de la oamenii din trecut

* Ce vrei să experimentezi cu cei din viitor şi mai ales cum vrei să te simţi, ce emoţii vrei să trăieşti?

* Mergi în vacanţe singur / singură

* Citeşte mai mult, citeşte cărţile potrivite

* Crezi mai puţin ce spun ceilalţi şi întreabă-te mai des ce crede inima ta cu adevărat

* Mergi la cursuri de dezvoltare personală

* Uite-te în jur la sincronicităţi, Universul îţi vorbeşte permanent, trebuie doar să observi mai mult.

Dacă simţi să lucrăm împreună, pe 12 Octombrie începem Maratonul Încrederii în sine.

7 zile dedicate transformarii tale.

Vom dezbate zilnic teme diferite prin Meditatii si exercitii de dezvoltare personala.

Iata doar cateva exemple:
* Eliberare de trecut (fostele relatii)
* Programe preluate de la mama si tata
* Valoare personala
* Energia feminina / Energia masculina – Importanta polaritatilor
* Blocaje, frici, credinte limitative
* Exprimarea adevarului personal
* Impunerea de limite si curajul de a cere ce ni se cuvine
* Dialogul intern
* Comparatia
* Posibilitatea de a alege
* Relatii sanatoase cu sine si cu ceilalti
* Putere personala

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s